9 Квітень 2021

Школу мистецтв №3 відвідав депутат Олег Філімонов.

Кожному з депутатів міськради надається з бюджету міста депутатський фонд. В цьому році, зусиллями Вадима Мараховського і інших депутатів з бюджетного комітету, вдалося довести цю цифру до трьох мільйонів гривень.

Ці гроші можна витратити на ремонт під’їзду або установку ліфта, але можна вжити на благо всієї одеської громади. Наприклад, на будівництво спортивного майданчика або озеленення.

У Олександри Ковальчук з нашої фракції «Слуга народу» з’явилася революційна ідея оновити музичні інструменти в дитячих музичних школах міста. І я, Олег Філімонов, цю ідею з величезним задоволенням і ентузіазмом підхопив.

Об’їхав вже кілька шкіл на Слобідці, Пересипу, селищі Котовського. Звичайно, школи різні, в різному стані, але, в більшості своїй доглянуті, відремонтовані, в них тепло (Слава Богу) і працюють прекрасні педагоги і ентузіасти своєї справи. Вчора потрапив на Середню в школу номер 3.

Друзі, я під враженням від побаченого. Директор школи Олена Петрівна провела мене по школі і показала класи, бібліотеку (нотний) зал для занять танцями для самих маленьких діток, клас ударних інструментів, оснащений по вищому розряду.

Єдине, чого школі не вистачає, – це рояля. І це питання, яке я спробую вирішити. Рояль в школі буде.

І ще, на базі цієї школи проводився міжнародний конкурс поліфонічної музики ім. Баха і наші одеські діти в ньому брали участь і перемагали. Інтерес до музики в нашому місті колосальний.

І це чудово. Одеса завжди була і повинна залишатися культурною столицею України!